Powabyke X-byke

Powabykes X-byke är resultatet av den främsta utvecklingen inom elcyklar. En X-byke elcykel underlättar din vardag och tar dig enkelt långa avstånd utan större ansträngning på ett miljövänligt sätt.  En Powabyke elcykel är godkänd som en helt vanlig cykel så du behöver ingen körkort och slipper betala trängselavgifter, parkeringsböter och vägskatt.

Hur använder jag Powabyke X-Byke?

Powabyke X-Byke fungerar som en vanlig cykel men med möjlighet till elassistans.

Du kan cykla X-Byke som en helt vanligt cykel utan elassistans.

Du kan välja att ha elassistans på och du bestämmer själv hur mycket kraft som ska tillföras i form av ett gashandtag på styret.

Hur fungerar X-Bykes elassistans?

En sensor känner av när du trampar och du har då möjlighet att få assistans från elmotorn när strömmen är påslagen. Enkelt uttryckt är det som att trampa utan motstånd, lättare och miljövanligare kan det knappast bli!

Vad säger lagen om elcyklar?

Elassistans får ges upp till 25 km/tim och endast när du trampar samt att elmotorn får vara på max 250 watt.

Batteriet

Elcykeln är utrustad med 36V litium-ion batterier som klarar normalt ca 1000 fulla cykler/laddningar. Det är ett miljöanpassat batteri som är erkänt för hög effekt i förhållande till dess låga vikt, 1,8kg, och har en lång livslängd. Batteriet kan laddas direkt på cykeln men kan även laddas inomhus. Batteriet är enkelt att lyfta bort och sättas fast. Elförbrukningen kostar ca 20 öre/mil. Batteriet är underhållsfritt och sitter på ramen. Laddningen sker enkelt genom att ansluta den medföljande laddaren i ett vanligt vägguttag. En uppladdning tar 3-5 timmar.

Körsträckan

Körsträckan är individuell. Vissa kommer upp till 50km på en laddning medan andra kommer 20 km. Körsträckan blir längre ju mer du trampar själv. Faktorer som vind, terräng och passagerarvikt har en avgörande betydelse för den totala körsträckan.

Ring vid frågor eller beställning på telefon 0734-257 001